Πρωινό στον Παράδεισο στο Domus Renier Boutique Hotel

Η μικρή αυλή του ξενοδοχείου στην παλιά πόλη

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από τη δροσιά μιας μικρής αυλής. Λατρεύω τη μυρωδιά από το γιασεμί και το βασιλικό. Μου θυμίζουν πάντα το ελληνικό καλοκαίρι. Ο ήχος από το νερό που κυλάει δίπλα μας, μας δημιουργεί αίσθημα αρμονίας. Και το διακριτικό ματσάκι ρίγανης, αφημένο πάνω στην πετσέτα μας, επιβεβαιώνει ξανά την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Φρέσκα ντόπια υλικά στην όμορφη αίθουσα του πρωινού στα Χανιά

Σαν καλωσόρισμα έρχονται στο τραπέζι μας ψωμάκια που μόλις βγήκαν από το φούρνο, κριτσινιστά κρουασάν, μέλι θυμαρίσιο και σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι.

Παραγγέλνω γιαούρτι με ανάλατους ξηρούς καρπούς και super food. Δεν μοιάζει με κανένα συσκευασμένο γιαούρτι που έχω δοκιμάσει. Το στόμα μου γεμίζει με γεύση πλούσια, ελαφρώς ξινή και τόσο αληθινή!

Αυθεντικό κρητικό πρωινό στα Χανιά

Ο Γιώργος προτιμάει αυγά με στάκα. Μμμμ , θα κλέψω μια μπουκιά! Μια απίθανη γεύση- σαν τυρί λιωμένο και βούτυρο- εκρήγνυται στον ουρανίσκο μου. Σπάω το αυγό με την άκρη του πιρουνιού. Λαμπερό κεχριμπαρένιο χρώμα… Πώς να αντισταθώ; Μια μπουκιά μόνο, λέω απολογητικά. Βουτάω το ψωμί μία στο αυγό και μία στη στάκα!

Το χαμόγελο της κοπέλας που μας σερβίρει είναι αφοπλιστικό. Μας αφήνει με ένα τρυφερό -δεν-σηκώνω-αντίρρηση-, την πίτα ημέρας στο τραπέζι. Φύλλο ανοιγμένο στο χέρι με μυζήθρα και απάκι. Οι αντιστάσεις μου έχουν πλέον καμφθεί. Ναι, θα δοκιμάσω και το επιδόρπιο.

Επιδόρπιο από τον έμπειρο σεφ του ξενοδοχείου

Αρμονικά μπλεγμένη μους αβοκάντο και μαύρης σοκολάτας, με κριτσινιστό μπισκότο από αμύγδαλο. Μα ποιός το σκέφτηκε αυτό; «Ο Βασίλης Σικαλιάς», απαντάει με «εγκάρδιο χαμόγελο», η Στελλίνα. «Ο Βασίλης και η Νεκταρία το έχουν βάλει σκοπό να σας εκπλήσσουν καθημερινά».

Πίνουμε το δεύτερο καφέ μας και νοιώθουμε υπέροχα χορτάτοι. Το πρωινό στο Domus Renier Boutique Hotel είναι μία γαστρονομική εμπειρία.