Γνωρίστε τα Χανιά

Τα Χανιά είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφερειακής ενότητας. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, περίπου 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) δυτικά του Ρεθύμνου και 135 χιλιόμετρα (84 μίλια) δυτικά του Ηρακλείου. Η πόλη των Χανίων, γνωστή ως «Βενετία της Ανατολής», είναι χωρισμένη σε δύο μέρη: την παλιά πόλη και τη μεγαλύτερη σύγχρονη πόλη. Η παλιά πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό λιμάνι και είναι το κέντρο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε ολόκληρη η αστική περιοχή. Περικλειόταν από τα παλιά Ενετικά Τείχη, η ανέγερση των οποίων ξεκίνησε το 1538. Σήμερα σώζεται μόνο το δυτικό και ανατολικό μέρος τους.

Τα Χανιά έχουν να διηγηθούν μια μακρά και αξιοσημείωτη ιστορία: Κάποτε μινωικός οικισμός, γνώρισαν ρωμαϊκή, αραβική, ενετική και oθωμανική κυριαρχία. Έπειτα από πολλές εξεγέρσεις, ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1913. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και η Μάχη της Κρήτης, είναι επίσης σημαντικοί σταθμοί της κρητικής ιστορίας.

Η χανιώτικη φύση, φιλοξενία και κουλτούρα δεν μπορούν να περιοριστούν σε μια παράγραφο. Σας προσκαλούμε λοιπόν να τις γνωρίσετε και να τις ζήσετε από κοντά.

  Δείτε περισσότερα video για τη Κρήτη

Πώς να έρθετε

Ακολουθήστε τη σηματοδότηση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο των Χανίων. Όταν μπείτε στην πόλη, η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου θα σας οδηγήσει μπροστά από τη Δημοτική Αγορά. Συνεχίστε στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη που στη συνέχεια γίνεται οδός Σκαλίδη. Στρίψτε δεξιά στην οδό Πειραιώς και συνεχίστε μέχρι να δείτε μπροστά σας τη θάλασσα. Στρίψτε δεξιά και οδηγήστε 50 μέτρα μέχρι το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Τάλω. Αυτό είναι το κοντινότερο σημείο πάρκινγκ στο Domus Renier. Μην αγνοήσετε τη σήμανση για τους μόνιμους κατοίκους.

Η παλιά πόλη των Χανίων είναι στο σύνολό της χαρακτηρισμένη μνημείο. Για το λόγο αυτό, η κυκλοφορία και η στάθμευση των αυτοκινήτων είναι περιορισμένη. Το ταξί μπορεί να σας φέρει στην είσοδο του ξενοδοχείου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Yπάρχει η δυνατότητα να σας υποδεχθούμε, κατόπιν συνεννόησης, στο πάρκινγκ και να σας συνοδεύσουμε στο ξενοδοχείο. Αν θέλετε να έρθετε μόνοι σας, ακολουθήσετε τις οδηγίες μας περπατώντας, καθώς η απόσταση από το δημοτικό πάρκινγκ είναι πολύ μικρή (περίπου 200 μέτρα).